Wang postúpil do osemfinále v Macau, čaká ho vicemajster sveta

20.10.2022 Celý región

Macao 20. októbra (TASR) - Slovenský stolnotenisový reprezentant Jang Wang postúpil do osemfinále dvojhry na podujatí WTT Champions Macao 2022 v Macau, keď v úvodnom kole zdolal Kazacha Kirilla Gerassimenka.

Na prestížnom turnaji zo série World Table Tennis má právo štartu len 32 hráčov a hráčok vo dvojhre. Okrem Janga sa po majstrovstvách sveta družstiev v čínskom Čcheng-tu presunula do Macaa aj slovenská jednotka Barbora Balážová.

Wang (38. v rebríčku ITTF) zvládol súboj proti Gerassimenkovi napriek tomu, že po svetovom šampionáte musel byť nejaký čas pre hraničné hodnoty výsledkov testovania na COVID-19 v karanténe. Súpera z Kazachstanu, ktorý figuruje o desať miest vyššie vo svetovom rebríčku, zdolal 3:1 na sety (10, 7, -10, 7).

"Napriek problémom s tréningom vinou karantény išiel do súboja s tým, že sa bude o to viac snažiť. Dôležité bolo, aby sa na to správne nastavil mentálne. Aj ja som mu poslal povzbudivé správy, aby sa snažil podať svoj najlepší výkon. Podľa jeho slov mu k úspechu v zápase pomohla aj zmena servisu," uviedol v tlačovej správe SSTZ reprezentačný tréner Jaromír Truksa.

Čínskeho rodáka v slovenskom reprezentačnom drese čaká v piatok boj o štvrťfinále proti úradujúcemu vicemajstrovi sveta Trulsovi Möregaardhovi zo Švédska. Šiesty hráč svetového rebríčka vyradil v 1. kole Angličana Liama Pitchforda 3:2. "Wang je naladený pozitívne. Vlani nad ním vyhrával na majstrovstvách Európy vo Varšave 2:0 na sety a 5:2, ale potom sa tam niečo zlomilo a prehral 2:4. Švéd začal hrať inak, na čo si musí dať náš reprezentant pozor. Vie však, o čo ide a je si vedomý, že Möregaardh je schopný všetkého. Ak chce pomýšľať na úspech, zase musí podať svoj najlepší výkon," povedal Truksa.

Po takmer dvoch týždňoch sa v zápase predstavila aj Barbora Balážová (48. v rebríčku ITTF), ktorá v 1. kole dvojhry podľahla Rumunke Bernadette Szőcsovej (31.) 0:3 (-4, -4, -11).
 

Vyberte región